Definitief Ontharen


Overbeharing geeft vaak niet alleen praktische maar ook emotionele problemen
Gelukkig zijn er behandelingen om deze haartjes aan te pakken. Naast epileren met een pincet, scheren, ontharingscrème en harsen is er ook een mogelijkheid om deze haren definitief te verwijderen.

IPL en ontharen met de Laser zijn goede methodes om haren op grote oppervlakten of waar veel haren dicht bij elkaar staan aan te pakken.
Maar voor haren die wat verder van elkaar staan bijvoorbeeld op de kin, of lichte haren is elektrisch ontharen een betere keuze.

Met een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht geschoven tot aan de haarfollikel. Dit is het haarzakje waarin de haar groeit. Hierna geleid het naaldje de stroom die gegeven wordt en vernietigd de haarfollikel. Hierdoor kan er geen groei meer plaatsvinden.

Voordat het totale gebied onthaard is, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is. Het varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De periode tussen de behandeling wordt natuurlijk steeds groter.

Indien de haargroei ontstaat door veranderingen in het hormonale evenwicht zullen aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder worden. Deze kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Bij ernstige overbeharing worden de kosten van de behandeling na verwijzing van de huisarts door de zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed. Hiervoor kunt u het best u eigen zorgverzekeraar raadplegen.